Alphenaren verdeeld over verhuizing Koningsdagkermis naar Europapark

Alphenaren verdeeld over verhuizing Koningsdagkermis naar Europapark Foto: Josh Walet

Aangezien de kermis niet meer op de huidige locatie in het Alphense stadshart plaats kan vinden, zijn er nu twee nieuwe locaties buiten het centrum aangewezen. De Koningsdagkermis zal voortaan plaats gaan vinden in het Europapark. En Alphenaren vinden daar wat van.

Een kermis bij de Thorbeckestraat en het Aarhofplein zit er dit jaar niet in. Daar wordt namelijk volop gebouwd. Maar waar moet de kermis aankomende september dan gehouden worden? En hoe zit dat met de kermis op Koningsdag? Een kleine twee weken geleden werd daar meer duidelijk over: de Jaarmarktkermis vindt dit jaar plaats op het ARC-parkeerterrein en de Koningsdagkermis gaat voortaan plaatsvinden in het Europapark.

Het voordeel aan de Koningsdagkermis is dat deze autonoom kan worden verplaatst. “Dit betekent dat voor de Koningsdagkermis ook kon worden gezocht naar een alternatieve locatie buiten het stadshart”, aldus wethouder Gerard van As. Hierbij is gekeken naar locaties waar de meeste activiteiten plaatsvinden op Koningsdag: het Burgemeester Visserpark, Europapark en Park Rijnstroom. “De meest geschikte locatie is het Europapark gebleken, waar ook samenwerking kan worden gevonden met de Oranjevereniging en qua opstelling rekening gehouden kan worden bij de reconstructie van het Europapark.”

Maar wat vinden Alphenaren van het nieuws dat de Koningsdagkermis naar het Europapark gaat verhuizen? De meningen zijn nogal verdeeld. “Helemaal ruk”, zegt iemand. De combinatie met de andere activiteiten die daar dan plaatsvinden ziet zij nog niet echt voor zich. Anderen snappen niet waarom niet gekozen is voor het evenemententerrein aan de Zegerplas. “Op die plek is er minder overlast en de ligging ervan is ook nog eens veel centraler.” Ook wordt er gewezen op de beschikbaarheid van parkeerplekken, die bij het evenemententerrein groter is.

Er zijn ook positieve geluiden. “Ik ben er blij mee” en “prima plek”, klinkt het. Een ander vindt het een goede ontwikkeling dat de kermis voortaan plaats gaat vinden op een grotere locatie waar toch al veel mensen recreëren. Een bewoner van Kerk en Zanen vindt het vooral een leuk vooruitzicht dat ze samen met de kids lekker lopend naar de kermis kan. “Gezellig bij ons in de wijk!”


Reacties