Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet... Foto: Toyota Van Ekris

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...

Toyota occasions kun je overal vinden. Op Markplaats via particulieren, bij universele garages en uiteraard bij de merk-dealers. Allemaal hebben ze andere garantievoorwaarden en termijnen. Dit betekent dat ze ook allemaal de auto anders controleren. De garantievoorwaarden kunnen een boosdoener zijn die veel leed kan veroorzaken. Een paar ervaringen die bij Toyota Van Ekris bekend zijn:

BOVAG norm

De eerste vaak gemaakte fout is dat occasions die worden afgeleverd via de BOVAG-norm verkocht mogen worden met de minimale APK eisen. Een voorbeeld: de minimale APK norm voor banden is 1.6 millimeter. Let dus goed op, want het kan zo zijn dat je na twee maanden rijden al onder deze norm zit.

Marktplaats particulier

Kopen via de particuliere markt betekent vaak dat er geen garantievoorwaarden gelden. De verkoper kan soms doen of alles goed is of hij/zij heeft er geen verstand van. Let goed op, want een particulier zet zijn auto vaak op Marktplaats wanneer hij een nieuwe auto gaat kopen of gekocht heeft. Meestal is de auto toe aan een grote beurt of zit er slijtage aan. Dit is meestal niet zichtbaar, maar is bij de koper wel bekend.

Een voorbeeld: Prius van 2009 met 100.000 kilometer. Banden rondom 2.8 mm, schijven en blokken versleten. De extra kosten om dit te vervangen komen dan al snel op € 2.000! Kortom, op een vraagprijs van € 10.000 is € 2.000 al een flink deel wat je na het eerste jaar al kwijt bent. De oplossing? Vraag of je samen met de koper een aankoopkeuring kan laten doen. Is er niets te verbergen, dan zal hij/zij hiermee instemmen.

Tekst loopt door onder de foto

Bad sales men van ekris.jpg
Voorvallen in de film met Danny DeVito wil je voorkomen.

Garage en universele autobedrijven

Let hierbij op de garantievoorwaarden en termijn en de status van onderhoud. Zoals eerder vermeldt, moeten de occasions aan de BOVAG norm voldoen. Dit betekent dat ze de auto mogen afleveren op de minimale eisen van de APK. En zoals we weten is een APK een moment opname. Daarnaast kunnen de garantievoorwaarden sterk per bedrijf verschillen, lees deze dus goed door en vergelijk ze met elkaar. Je kan vaak voor de koop een Toyota aankoopkeuring doen. Zo kom je veel meer te weten over het onderhoud en sta je stevig in je schoenen bij de onderhandeling. Wil het bedrijf dit, niet dan moet je je toch afvragen waarom niet? Kijk ook eens of de garage veel weet van het automerk in kwestie. Staan er meer van hetzelfde merk of verkopen ze dit merk vaker?

Toyota dealer

In Nederland hanteren alle Toyota dealers hoge eisen aan hun occasions. De garantienormen liggen hier ook hoger, vaak heb je twee jaar garantie. De dealer heeft eigenlijk liever niet dat je in die twee jaar komt voor garantie zaken. Dit kost geld en daarom is de check en voorwaarden net even hoger dan gemiddeld. Koop je een occasion bij een Toyota dealer, dan kan je altijd nog een check laten uitvoeren via een van de erkende Toyota dealers in de omgeving: doe een Toyota aankoopkeuring, zo kun je goed zien wat er moet gebeuren.

Succes met de aankoop en neem de tips mee!

Bron en tekst: Toyotablog.nl

Toyota Van Ekris in Alphen heeft meer dan 250 Toyota occasions

Er is altijd keuze als het gaat om een goede gebruikte Toyota bij Van Ekris Toyota in Alphen aan den Rijn. Samen met de bedrijven uit Mijdrecht en Maarssen hebben ze meer dan 250 occasions op voorraad. Deze zijn te vinden op www.vanekris.nl.

Verder zijn ze occasion specialist als het gaat om Toyota Corolla occasions. Via de speciale Corolla site www.corollaoccasions.nl kun je direct het aanbod zien.

CHR occasions zijn in trek door hun hoge zit en heerlijke hybride aandrijving. Ook voor dit model koopt Toyota Van Ekris veel in. De complete voorraad is te zien op www.chroccasions.nl.

Alle Toyota hybride occasions zijn te vinden op www.toyotahybrideoccasions.nl waarbij de garantie oploopt tot wel 24 maanden!

2e foto pand Van Ekris Toyota Alphen.JPG


Reacties