Je bent erbij?!

Je bent erbij?! Foto: Dienst Justitiële Inrichtingen

Ze wilde rechten gaan studeren, maar ook met mensen werken en ze begeleiden waar nodig. Wat begon als een stage voor de studie Social Juidische Dienstverlening, werd een baan vol uitdagingen. "Ik had nooit gedacht dat ik dit zou doen, omdat ik niet wist dat het bestond." Casemanager June is het contact tussen gedetineerden en instanties buiten de muren: "Je werkt aan de handhaving van wet- en regelgeving en tegelijkertijd help je mensen die jouw hulp echt nodig hebben. En jouw hulp draagt bij aan een veilige samenleving Dat is toch geweldig! "

Een casemanager bij een Penitentiare Inrichting (PI), wat doet die eigenlijk? June: "Je bent vanaf het moment dat een gedetineerde binnenkomt zijn aanspreekpunt. Het zal je verbazen met hoeveel instanties gedetineerde te maken hebben als het gaat om huisvesting, inkomen, schulden, zorg en legitimatie. Je vraagt bijvoorbeeld identiteitsbewijzen aan, regelt zorgverzekeringen en vraagt regelingen met schuldeisers aan. Je hebt als casemanager veel contact met de gemeente en reclassering om de gedetineerde goed terug te laten keren in de samenleving, zodat hij niet zomaar op straat komt te staan." Het is volgens June een uitdaging om ervoor te zorgen dat ze een gedetineerde niet meer terugziet: "Je stelt samen met de gedetineerde een plan van aanpak op, werkt samen aan het behalen van doelen en ondersteunt hem wanneer hij er niet uitkomt."

Zelf proberen
June noemt het werken in de P1 intrigerend en uitdagend: ‘’Elke dag is hier een uitdaging. Je maakt de gedetineerde medeverantwoordelijk voor het werken aan zijn terugkeer in de maatschappij. Ik zeg altijd: ‘buiten ben ik er ook niet voor jou, dus probeer het eerst zelf en mocht het niet lukken, dan kom ik je helpen.’ Verder leer je ook om extra alert te zijn op bepaald gedrag. Je moet toch steeds een inschatting maken of je 1-op-1 kunt gaan zitten met iemand. Gelukkig weet ik dat er altijd collega’s op mij letten. Ik voel mij dan ook nooit onveilig.

Jij en JDI: een ijzersterke combinatie!
Wil je ook werken in een team en bijdragen aan veiligheid? En zoek je afwisseling, uitdaging en ruimte om je te ontwikkelen? Dan ben je in P1 Alphen op de beste plek.

Is werken in de gevangenis iets voor jou?
Kom dan naar onze wervingsdag op zaterdag 28 september. We hebben veel mensen zoals jij nodig. Ben je minimaal 18 jaar oud? Heb je een mbo-opleiding gevolgd en/of ben je bereid een interne mbo- of hbo-opleiding te volgen? Meld je dan aan en kom erbij! Wij kijken uit naar je!

Voor meer informatie en aanmelding e-mail je naar: ikbenerbij@dji.minjus.nl of kijk op www.werkenbijdji.nl. Tijdens kantooruren kun je informatie opvragen via 06 25 70 25 26

Wie bij DJI wil werken, heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.


Reacties