MINERVA Storing

MINERVA Storing Foto: Michou Studio Salt n Pepper

Ik wist al precies dat mijn blog deze week zou gaan over families die ineens zijn uitgebreid met wat extra gezinsleden, over de anderhalve meter wilgentak van Archeon, over strak langs flitsende fietsers. Maar dat wordt het dus niet. Het is de klunzigheid van de gemeente Alphen aan den Rijn die in mijn hoofd zit en eruit wil.

Het fenomeen digitaal vergaderen is inmiddels in het Alphense gemeentehuis een eigen leven gaan leiden. Eerst was het beeld en geluid van een zeer bedenkelijk niveau. Daarna waren de raadsleden aan hun eigen slapstick bezig met de aan/uit knoppen in de hoofdrol. Vorige week waren ze even vergeten dat de uitzending live is en kwam er teveel privé informatie op de buis.

Afgelopen donderdag sloeg echter alles. Het is van een ongekend amateurisme dat een openbare vergadering 41 minuten op zwart staat. Dus niets openbaar. Geen idee waar het overleg met inspraak van inwoners over ging. Achterkamertjes zijn er niets bij.

Raadsleden en ambtenaren zijn ook maar mensen. Dat neemt echter niet weg dat van een gemeente aanzienlijk meer mag worden verwacht op het gebied van digitalisering. Zeker omdat we al jaren het eindeloze gemekker aan moeten horen over hoe geweldig goed het allemaal op ITC-gebied geregeld is in Alphen aan den Rijn. Nou niet dus. We zitten als inwoners van een 100.000 plus gemeente met een totaal gebrek aan kennis opgescheept en geen hond die dat heeft rechtgezet.

Het online vergaderen is faliekant mislukt. En niemand die na een paar maanden de verantwoordelijkheid neemt. Het is chaos en een bende, om maar eens een collega-journalist te citeren. Een gemeente die dit niet eens voor elkaar krijgt, moet je die nog serieus nemen?

Wat? O? Was er een storing op de website? Ja joh. Het zal wel. De rest van de website werkte anders prima…


Reacties