Minister Van Rijn brengt een bezoek aan Apotheek Ridderveld

Minister Van Rijn brengt een bezoek aan Apotheek Ridderveld Foto: KNMP

Op woensdag 8 april heeft minister Van Rijn (medische zorg) Apotheek Ridderveld in Alphen bezocht. Hij sprak met de apothekers over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening.

Tijdens de rondleiding zag Van Rijn met eigen ogen hoe apothekers in deze tijden hun best doen goede farmaceutische zorg te blijven bieden. De inzet van de Alphense apotheek is om er juist nu voor te zorgen dat patiënten hun therapie voorzetten. Van Rijn toonde zijn bewondering voor het verzette werk. Evelyn Schuil-Vlassak: “de hoge motivatie bij het apotheekteam maakt dit mogelijk.”

Van Rijn luisterde aandachtig naar apotheker Schuil, apotheker Sigrid van Daal en huisarts Maarten van Gemeren. Zij vertelden over de flinke druk op de palliatieve zorg door het toegenomen gebruik van midazolam. En over andere (dreigende) tekorten, en het werk dat er in de apotheek wordt verzet om de beschikbaarheid te organiseren. Een van de leden van het team vertelde geëmotioneerd over de impact op haar dagelijks werk: de zorgen die zij heeft over corona, en de verantwoordelijkheid die zij voelt om patiënten zo goed mogelijk te blijven helpen. Een bredere mogelijkheid tot testen zou verlichting kunnen bieden, vertelden de zorgverleners aan de minister.

Het bezoek werd afgesloten zonder handdruk, maar wel met bemoedigende woorden van de minister: “Ik ben onder de indruk van hoe apothekers en huisartsen in deze moeilijke tijd samen hun schouders eronder zetten om er juist ook nu voor de patiënten te zijn. Ondanks alle maatregelen is het ontzettend belangrijk dat mensen hun medicijnen blijven gebruiken en contact opnemen met hun zorgverlener als zij zorg nodig hebben.”


Reacties