Sportspectrum Next zorgt voor vertier met een speciaal zomerprogramma

Sportspectrum Next zorgt voor vertier met een speciaal zomerprogramma Foto: BOOST

Nu de zomervakantie voor de basisscholen is begonnen, is Sportspectrum Next ook gestart met het zomerprogramma. Zowel voor jonge kinderen (0-12) als voor de oudere jeugd (12-27) bieden zij de hele zomer sporten en spellen aan.

Veel kinderen doen in de zomer mee met de Huttenbouw of het VakantieSpel. Dit jaar kan dit helaas niet in de traditionele vorm plaatsvinden, daarom worden er alternatieven aangeboden. Zo ook door Sportspectrum Next, dat onderdeel uitmaakt van Boost. “Met ons aanbod bieden we leuke alternatieven om kinderen bezig te houden, want het is belangrijk dat zij wel blijven bewegen. Daarom organiseren we de hele zomervakantie lang leuke activiteiten. En dat doen we niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor de oudere jeugd", vertelt coördinator Robert-Jan van der Meulen.

Uitdagende activiteiten

Op de activiteiten wordt breed ingezet, dus er is veel mogelijk. “We nemen altijd genoeg materiaal mee, waardoor er eigenlijk van alles gedaan kan worden. Regelmatig wordt er gekozen voor voetbal, maar we organiseren ook genoeg andere activiteiten. Voor kinderen is het vaak juist leuk om nieuwe sporten of spellen uit te proberen. Daar krijgen ze bij ons genoeg tijd en ruimte voor.” De activiteiten worden door heel de gemeente Alphen aan den Rijn georganiseerd, op alle doordeweekse dagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, en vrijdag.

Bij Sportspectrum Next werken daarbij ook nog eens allemaal vakdocenten, gespecialiseerd in bewegingsonderwijs. Robert-Jan vertelt: “Dit is een groot voordeel, want we weten allemaal precies waar we mee bezig zijn. We luisteren naar de behoefte van de kinderen en de jeugd en weten dit vervolgens om te zetten naar uitdagende activiteiten. Voor alle vakdocenten is sport een passie in het leven, dus dit is echt de plek waar we ons thuis voelen. We hebben allemaal onze plek gevonden bij Sportspectrum Next, en als we dan ook nog de blije gezichten van de kinderen zien, dan is dat helemaal geweldig.”


Reacties