Veertig jaar in het onderwijs: juf Anne wordt verrast door leerlingen en collega's

Veertig jaar in het onderwijs: juf Anne wordt verrast door leerlingen en collega's Foto: PCB De Fontein

Een feestelijk moment op donderdag 15 oktober voor juf Anne van PCB De Fontein in Kerk en Zanen. Vlak voor de herfstvakantie vierden haar leerlingen en collega's dat juf Anne veertig jaar werkzaam is in het onderwijs. 

Op 18 oktober 1980 was het onderwijs een nieuwe leerkracht rijker. De twintigjarige, net afgestudeerde juf Anne van der Meer begon toen aan haar carrière. In een tijd waar de banen in het onderwijs - in tegenstelling tot nu - niet voor het oprapen lagen, kon zij als invaller tijdelijk starten op de Da Costaschool (de huidige De Rank) in Alphen aan den Rijn. Daarna volgde een baan in het Brabantse Sprang-Capelle. Gelukkig kwam er kort daarna een baan dichterbij beschikbaar, en werd Woerden haar nieuwe werkplaats. Ook in Woerden ging zij van de ene invalklus naar de andere; in vijf jaar tijd werkte zij op maar liefst elf scholen. 

In totaal heeft Anne 21 jaar in Woerden gewerkt. De laatste zeven jaar als adjunct-directeur. Omdat je in die tijd als directielid nog niet in deeltijd mocht werken, kwam daar na de geboorte van haar zoon een einde aan en kreeg zij eervol ontslag uit haar functie. Negentien jaar geleden kon zij in de Alphense nieuwbouwwijk Kerk en Zanen een baan krijgen op PCB De Fontein. Hiermee kwam zij weer terug bij haar eerste werkgever, inmiddels omgedoopt tot SCOPE scholengroep. Nog steeds werkt zij hier als groepsleerkracht in de bovenbouw en schoolopleider voor de studenten en is zij door haar ruime ervaring een vraagbaak voor menig jonge leerkracht. 

Een verrassing

Op de donderdag voor de herfstvakantie werd Anne verrast door haar leerlingen en collega’s. De school was prachtig versierd door de leerlingen, die speciale slingers hadden gemaakt van vlaggetjes met een tekening van Anne, die door collega Margreet gemaakt was. 

Er was natuurlijk ook gedacht aan cadeaus en na schooltijd was er een feestelijke bijeenkomst om dit heugelijke feit te vieren, uiteraard met inachtneming van alle coronaregels. Anne was totaal verrast door alle festiviteiten, maar genoot zichtbaar. Op naar nog meer mooie jaren in het onderwijs.

In kaart gebracht


Reacties