Wijkbezoek college burgemeester & wethouders en raadsleden

Wijkbezoek college burgemeester & wethouders en raadsleden

Op dinsdag 15 oktober kwamen het college van burgemeester en wethouders en raadsleden van gemeente Alphen aan den Rijn op wijkbezoek in Hazerswoude-dorp. Er was gevraagd aan het dorpsoverleg of ze het middagprogramma wilden organiseren.

We hebben er voor gekozen om het college en raadsleden op een echt “dorpse” manier, het dorp te laten zien. Op de platte kar achter een trekker zijn we door de dorpsstraat gereden. We hebben hier ons mooie dorp laten zien maar daarnaast hebben we laten zien wat de knelpunten zijn in de dorpsstraat, bijvoorbeeld het zware verkeer en het hard rijdende verkeer.

Na een rit van een half uur door de dorpsstraat zijn we terug gekeerd naar dorpshuis de Juffrouw.

Hier konden enige mooie initiatieven van Hazerswoude-dorp ( mico, Junior Triathlon, huttenbouw en de groene hart koerier) laten zien wie ze zijn, wat ze doen en wat ze betekenen voor de inwoners van Hazerswoude-Dorp.
Daarnaast konden ze ook aangeven waar ze tegen aan lopen en waar ze wellicht hulp van de gemeente Alphen aan den Rijn zouden kunnen krijgen.

Hierna was het middag programma afgelopen.

In de avond was er ruimte voor open overleg tussen burgers, burgemeester en wethouders over allerlei onderwerpen, zoals de toegang tot weidelanden en de GFT-containers.

We kijken terug op een geslaagde dag.


Reacties